

نوشتههای تازه
آخرین دیدگاهها
بایگانیها
دستهها
واردات کالا چیست؟
واردات کالا به فرآیند خرید محصولات و خدمات از کشورهای خارجی و انتقال آنها به داخل کشور اطلاق میشود. از این رو واردات را می توان یکی از ارکان اصلی تجارت بین المللی دانست که به تمامی کشورهای جهان این امکان را می دهد تا کالاها و خدمات مورد نیاز خود را از بازارهای جهانی تأمین نمایند.
هدف از واردات
هدف از واردات تکمیل نیازهای بازار داخل ، افزایش رقابت پذیری و بهبود کیفیت زندگی مصرف کنندگان است. توجه داشته باشید که برای موفقیت در این فرآیند شرکت ها باید از قوانین واردات، مقررار گمرکی، مالیات ها و تعرفه های وارداتی آگاهی کامل داشته باشند و در کنار این ها با رعایت قوانین حاکم می توانند این فرآیند را بدون مشکل انجام دهند.همانند کشورهای دیگر، ایران هم قوانین مخصوص به خود را دارد که شرکت ها ملزم به رعایت تمامی آن ها هستند. در ادامه ما در کنار شما خواهیم بود تا با فرآیند واردات بیشتر آشنا شوید.
مراحل واردات کالا
1. بررسی نیاز بازار و انتخاب کالا
قبل از هر چیز شما باید نیاز بازار ایران را بررسی کنید تا انتخاب درستی در واردات کالا خود داشته باشید. پس باید در نظر داشته باشید که تحقیق بازار واردات کالا اهمیت بالایی دارد. شما باید کالاهایی را وارد کنید که در بازار خواهان داشته باشد و یا کیفیت بهتری نسبت به محصولات داخلی داشته باشند.
2. یافتن تأمینکننده خارجی
پس از انتخاب کالا وارداتی، شما باید به دنبال تأمین کننده خارجی کالا باشید. این مرحله نیازمند بررسی شرایط مختلف از جمله عرضه کنندگان و قیمت گذاری کالاها می باشد.
3. ثبت سفارش واردات
باید توجه داشت که پس از انتخاب تأمینکننده، ثبت سفارش واردات کالا در سامانه سازمان توسعه تجارت ایران امری ضروریست. شما باید مستندات و مدارک لازم برای ثبت شفارش را ارائه دهید و به ثبت برسانید. برای اطلاع بیشتر درباره این موضوع پیشنهاد می کنم مقاله مربوط به مراحل ثبت سفارش گمرکی را مطالعه فرمائید.
4. سرچینگ (جستجو و تحقیق بازار)
با توجه به نوع کالا اخذ مجوز باید با سازمان مرتبط با خود باشد. به عنوان مثال مجوزهای بهداشتی با دیگر مجوزهای وارداتی متفاوت است و شما باید مجوز مختص به خود کالا را دریافت نمائید.
5. پرداخت عوارض و تعرفههای گمرکی
پیش از ورود کالا به کشور، واردکنندگان باید عوارض و تعرفههای گمرکی نماید . نکته که باید به آن دقت داشته باشید تعرفههای وارداتی بسته به نوع کالا و کشور مبدا متفاوت می باشد
6. ترخیص کالا از گمرک
پس از پرداخت عوارض و تعرفهها، کالا باید از گمرک ایران ترخیص شود. در این مرحله، واردکنندگان باید مدارک لازم را ارائه داده و هزینههای ترخیص را پرداخت کنند. نکته که باید در نظر داشته باشید که خود ترخیص کالا از گمرکات ایران (لینک داخلی) فرآیندی سخت و پیچیده است که به شما پیشنهاد می شود حتماً مقاله مربرط به ترخیص کالا را مطالعه فرمائید.
7. حمل و نقل داخلی کالا
بعد از ترخیص کالا از گمرک، نوبت به حمل و نقل داخلی کالا به انبار یا محل فروش میرسد. که واردکننده باید از قبل هماهنگی ها لازم برای انبار محصول خود را انجام دهد.
8. عرضه کالا در بازار داخلی
در آخر، بعد از دریافت کالا، واردکننده می تواند کالای خود را در بازار ایران عرضه کند. نکته ای که باید به آن دقت داشت این است که شما باید به بسته بندی، بازاریابی و فروش کالا دقت کافی داشته باشید.
پرطرفدارترین کالاهای وارداتی ایران
برخی کالاها از جمله محصولات مصرفی، صنعتی و فناوری های نوین هستند که در ایران به راحتی تولید نمی شوند یا از کیفیت چندان بالایی برخوردار نیستند که از مهم ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره نمود.
1. لوازم خانگی وارداتی
اگر بخواهیم پرطرفدارترین کالای وارداتی در ایران را نام ببریم چیزی نیست جز لوازم خانگی است. خصوصا مواردی چون یخچال و فریزر ،ماشین لباسشویی و تلویزیونهای هوشمند. چراکه مردم ایران همواره به دنبال خرید لوازم خانگی با کیفیت بالا می باشند. برندهای معتبر جهانی همچون سامسونگ، الجی، و بوش از جمله محبوبترین برندهای وارداتی در این دسته هستند.
2. وسایل الکترونیکی و گوشی موبایل
یکی از پرکاربردترین مواردی که مردم همیشه از آن بهره می برند گوشیهای موبایل و لوازم الکترونیکی وارداتی است. که در سال های اخیر تقاضا در این مورد به شدت بالا رفته. برندهایی همچون آیفون، سامسونگ و شیائومی بیشترین سهم را در بازار ایران دارند. کالاهایی همچون گوشی موبایل، تبلت، لپتاپ و دوربینهای دیجیتال نیز در ردیف کالاهای پرطرفدار قرار دارند.
3. قطعات خودرو و لوازم یدکی
جالب است که بدانید قطعات خودرو و لوازم یدکی وارداتی یکی دیگر از گروههای کالاهای پرطرفدار در ایران می باشد. که با توجه به رشد صنعت خودرو و نیاز به قطعات با کیفیت، واردات قطعات خودرو از چین، کرهجنوبی و آلمان به شدت افزایش یافته است.
4. مواد اولیه صنعتی و شیمیایی
از دیگر کالاهای وارداتی پرتقاضا در ایران می توان به مواد اولیه صنعتی و شیمیایی اشاره نمود. این کالاها شامل مواد شیمیایی، آلیاژهای فلزی، پلاستیکها و مواد معدنی میشوند که در صنایع مختلف از جمله خودروسازی، پتروشیمی، ساختوساز و داروسازی به کار می روند.پس از پرداخت عوارض و تعرفهها، کالا باید از گمرک ایران ترخیص شود. در این مرحله، واردکنندگان باید مدارک لازم را ارائه داده و هزینههای ترخیص را پرداخت کنند. نکته که باید در نظر داشته باشید که خود ترخیص کالا از گمرکات ایران (لینک داخلی) فرآیندی سخت و پیچیده است که به شما پیشنهاد می شود حتماً مقاله مربرط به ترخیص کالا را مطالعه فرمائید
5. کالاهای آرایشی و بهداشتی
یکی از کالاهای مصرفی که در میان ایرانیان طرفدار زیادی دارد محصولات آرایشی و بهداشتی وارداتی، بهویژه برندهای معروف جهانی است. از لوازم آرایش و محصولات مراقبت از پوست گرفته تا شامپوها و محصولات بهداشتی، که ایرانیها علاقه زیادی به محصولات با کیفیت خارجی دارند.
۶. فناوری و تجهیزات پزشکی
برای کشور ایران تجهیزات پزشکی و فناوریهای نوین وارداتی به دلیل نیاز به تجهیزات پیشرفته در بیمارستانها و کلینیکها حائز اهمیت است. ازجمله آنها می توان به دستگاههای تصویربرداری، تجهیزات جراحی و تجهیزات آزمایشگاهی اشاره نمود.
7. پوشاک و محصولات نساجی
از موارد دیگر پرطرفدار در ایران می توان به پوشاک وارداتی و محصولات نساجی اشاره نمود. برندهای معروف خارجی ابکیفیت در صنعت پوشاک، از تقاضای بالایی برخوردارند.
8. مواد غذایی و نوشیدنی
مواد غذایی وارداتی از جمله غذاهای کنسروی، شکلاتها، آجیلهای وارداتی و نوشیدنیها نیز در ایران با تقاضای زیادی مواجه هستند.
چرا شکوهی ؟؟؟
بازرگانی شکوهی، با سالها تجربه در زمینه واردات قطعات خودرو، آماده است تا شما را در تمامی مراحل مرتبط با این فرآیند یاری کند. از جستجوی کالا (سرچینگ) و تأمین قطعات مورد نیاز گرفته تا حملونقل بینالمللی، انجام مراحل گمرکی، و ترخیص کالا، تیم متخصص ما همراه شما خواهد بود. هدف ما این است که فرآیند واردات را برای شما آسانتر کنیم و قطعات مورد نیاز را با سرعت، دقت، و کیفیت بالا به دستتان برسانیم. با بازرگانی شکوهی، اطمینان خاطر شما از اولین مرحله تا تحویل کالا در مقصد، تضمینشده است.